Publisert 02.04.2020

Sysselmannen forlenger karanteneplikten

Sysselmannen forlenger plikten til hjemmekarantene på 14 dager for alle som ankommer Svalbard via flyplass, havn eller på annen måte. Vedtaket gjelder for hele Svalbard. Det er mulig å få unntak fra karanteneplikten.


Publisert 01.04.2020

Digitalt folkemøte om korona-situasjonen på Svalbard

Longyearbyen lokalstyre, Sysselmannen på Svalbard og Longyearbyen sykehus inviterer Svalbards befolkning til digitalt folkemøte om korona-situasjonen på Svalbard torsdag 2. april klokken 18.00.


Publisert 30.03.2020

Stønadsordning til utenlandske arbeidstakere i Longyearbyen er klar

Den varslede tidsbegrensede tilskuddsordningen til utenlandske arbeidstakere i Longyearbyen er på plass. Det settes nå av 7 millioner kroner til stønadsordningen. Det er Longyearbyen lokalstyre som skal administrere ordningen. 


Publisert 26.03.2020

Isbjørnbinne døde av sirkulasjonssvikt

Veterinærinstituttet er ferdig med sin obduksjon av den to år gamle isbjørnbinna som døde under transport til Nordaustlandet i slutten av januar i år. Ifølge obduksjonsrapporten er dødsårsaken sirkulasjonssvikt/sjokk som følge av kombinasjonen langvarig jaging, stress og medikamentell bedøving. I samarbeid med Norsk Polarinstitutt gjennomgår Sysselmannen nå rutinene for jaging og bedøving av isbjørn for å unngå liknende tilfeller i framtiden.


Publisert 25.03.2020

Viderefører karanteneplikten for tilreisende fra fastlandet

Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen på Svalbard viderefører plikten til 14 dager hjemmekarantene for alle tilreisende som kommer fra fastlandet til Svalbard. Virksomheter kan søke unntak for karanteneplikten for enkelte personer.


Publisert 24.03.2020

Tiltakene mot koronavirus videreføres

Regjeringen viderefører alle tiltakene som er iverksatt for å bekjempe utbruddet av koronavirus i Norge frem til over påske, til og med 13. april.


Publisert 24.03.2020

Utsatt frist for innspill til arbeidet med endringer i miljøregelverket og turistforskriften på Svalbard

Justis- og beredskapsdepartementet og Klima- og miljødepartementet har  besluttet å gi direktoratene og Sysselmannen utsatt frist for å komme med utkast til lov- og forskriftsendringer til 1. september 2020.


Publisert 24.03.2020

Deltakere på årets strandryddingstokt

Deltakere og reserver til Sysselmannens strandryddingstokt sommeren 2020 er trukket ut. Det var 161 søkere. Følgende får delta:


Publisert 23.03.2020

Stanser rivningsarbeidene i Lia

På grunn av varsel om snøvær og økende vind fra sørøst fram til i morgen formiddag, har Sysselmannen i samråd med Skred AS besluttet å stanse rivingsarbeidene i Lia inntil videre. Det er foreløpig ikke aktuelt å evakuere folk som bor i Lia og i Nybyen. Sysselmannen følger situasjonen og vil gjøre en ny vurdering sammen med Skred AS i morgen tidlig. - Vi ber folk om å følge med på våre nettsider og på Facebook, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

 


Publisert 20.03.2020

Regjeringen med stønadsordning til utenlandske arbeidstakere i Longyearbyen

Regjeringen kommer nå med en tidsbegrenset stønadsordning for utenlandske arbeidstakere som mister inntekt på grunn av koronaepidemien. - Dette er bra, sier sysselmann Kjerstin Askholt.