Publisert 13.03.2020

Informasjon fra Visit Svalbard

På grunn av den nåværende globale situasjonen med Covid-19 (koronaviruset), oppfordrer Visit Svalbard turister til å avstå fra reiser til Svalbard frem til 26. mars for å forhindre spredningen av koronasmitte. Les mer ved å følge lenken i høyre marg.


Publisert 13.03.2020

Informasjon om koronavirus

Vi viser til informasjon på Longyearbyen lokalstyres hjemmesider om koronavirussituasjonen. Lokalstyret publiserer fortløpende informasjon om status, samt tips og råd til befolkningen.


Publisert 11.03.2020

Håndtering av koronavirus på Svalbard

Sysselmannen og beredskapsrådet for Svalbard følger situasjonen nøye, og forholder seg til retningslinjene fra Folkehelseinstituttet. Behovet for nye tiltak vurderes fortløpende, og beredskapsaktørene vil be om bistand fra sentrale myndigheter dersom behovet oppstår.


Publisert 06.03.2020

Gruven i Svea offisielt stengt

Onsdag markerte Store Norske Spitsbergen Grubekompani (SNSG) slutten på en snart 100 år lang gruvehistorie ved å stenge gruven i Svea Nord.


Publisert 05.03.2020

Vær tidlig ute ved melding av turopplegg

Grunnet stor pågang kan det påløpe forlenget saksbehandlingstid av turmeldinger frem til sommeren.

Vi anbefaler derfor at både turoperatører og individuelle reisende er ute i ekstra god tid ved innmelding av sine kommende turopplegg.


Publisert 02.03.2020

Informasjon om koronavirus

I likhet med fylkesmenn og kommuner på fastlandet har Sysselmannen, Longyearbyen sykehus, Longyearbyen lokalstyre, Avinor, Visit Svalbard og UNIS utarbeidet planer for håndtering av eventuell koronasmitte i Longyearbyen og på Svalbard.


Publisert 28.02.2020

Påmelding strandryddetokt

Sysselmannen inviterer fastboende på Svalbard til strandryddetoktet 2020.

To grupper på 11 deltakere hver får plass på en ukes arbeidstokt. Frist for påmelding er 15. mars. Påmelding gjøres via elektronisk søknadsskjema.

  • Første del: 5. - 10. juli
  • Andre del: 13. - 17. juli

Deltakere blir plukket ut ved loddtrekning. Søkere som ikke har deltatt på ryddetokt tidligere har fortrinn. Du må være fylt 18 år, være fastboende som er registrert i befolkningsregisteret på Svalbard og i alminnelig god fysisk form. Vennligst oppgi et telefonnummer vi kan nå deg på hele sommeren.


Publisert 27.02.2020

Oppstart av regelverksarbeid – endring av miljøregelverket på Svalbard

Sysselmannen har sammen med Miljødirektoratet, Riksantikvaren og Norsk Polarinstitutt fått et oppdrag fra Klima- og miljødepartementet om utarbeiding av et felles høringsnotat vedrørende endringer i miljøregelverket på Svalbard. Arbeidet omfatter en gjennomgang av samtlige verneforskrifter, motorferdselforskriften og leirforskriften. Et felles utkast til høringsnotat skal oversendes Klima- og miljødepartementet innen 1. mai.


Publisert 27.02.2020

Invitasjon til Sysselmannens time

Sysselmannen inviterer alle guider og ekspedisjonsledere i reiselivet i Longyearbyen til Sysselmannens time i Lassegrotta på UNIS torsdag 27. februar 2020  kl. 19.00.

Program:

  • Velkommen og informasjon om  krav til turoperatører og guider i felt i lys av Turistforskriften v/ Reiselivsrådgiver Aud Andersen
  • Gjennomgang av fast breflyvning høsten 2019 v/ Tore Hoem
  • Ferdsel v/ Miljøvernsjef Morten Wedege
  • Pause og noe å bite i
  • Sysselmannens feltinspektørtjeneste, samt sikkerhet i felt v/ Førstebetjent Arve Johnsen
  • Lufttransport - orientering om krav til guider/ selskaper under en eventuell aksjon hvor helikoptertjenesten er involvert

 


Publisert 24.02.2020

Isbryting er ikke tillatt

I år ligger det is i mange fjorder på Svalbard. Utover vinteren og våren er flere arter avhengige av sjø- og havis. Ringselen kaster unger i snøhuler på isen, og isen er et viktig leve- og jaktområde for isbjørn. Bryting av is er å anse som en forringelse av naturmiljøet, og tillates ikke.