Publisert 28.05.2020

Fastboende utlendinger på Svalbard får reise til fastlandet

Utenlandske statsborgere som er fastboende på Svalbard, får fra 1. juni adgang til å reise til fastlandet på samme vilkår som før koronakrisen.


Publisert 28.05.2020

Ikke karantene for turister fra Fastlands-Norge

Sysselmannen viderefører ikke de lokale karantenereglene for tilreisende til Svalbard fra Fastlands-Norge, inkludert fritidsreisende, etter 1. juni. En av forutsetningene for ikke å videreføre vedtaket var at reiselivet på Svalbard måtte ha på plass en overordnet, lokal veileder og at de enkelte virksomhetene har konkrete planer for hvordan de skal drive smittvernforsvarlig. Det nasjonale karanteneregimet ved innreise til Norge fra utlandet gjelder fortsatt, og må utholdes på fastlandet.


Publisert 22.05.2020

Planer for smittvernforsvarlig drift

Med utgangspunkt i en smittevernveileder for reiselivet på Svalbard skal de enkelte reiselivsbedriftene utarbeide sine egne planer for smittvernforsvarlig drift. Reiselivsbedrifter som ønsker å starte virksomhet fra og med 1. juni, må sende sine planer til Sysselmannen i løpet av søndag 24. mai. Dette er etter avtale mellom sentrale myndigheter, Sysselmannen og det organiserte reiselivet som ble gjort 18. mai. Inntil den endelige veilederen er klar, må den foreløpige versjonen benyttes.


Publisert 22.05.2020

Henvendelser om feriereiser og turvirksomhet på Svalbard

Regjeringen besluttet 15. mai at alle reiselivsbedrifter som har aktivitet på Svalbard må utarbeide egne, konkrete planer for hvordan de skal drive smittvernforsvarlig før de kan starte aktivitet og ta imot gjester etter 1. juni. Sysselmannen bruker store ressurser for å forberede at reiselivet på Svalbard gradvis kan gjenåpnes. Dette arbeidet er prioritert.


Publisert 22.05.2020

Utenlandske borgere på Svalbard som vil reise til Fastlands-Norge

På grunn av korona-situasjonen vil utenlandske borgere bosatt på Svalbard i utgangspunktet ikke kunne reise til Fastlands-Norge på besøk eller ferie. Dette gjelder både personer som er visumpliktige og statsborgere fra land som Norge har innreiseavtale med og som normalt ikke trenger visum for innreise til fastlandet, inkludert statsborgere fra EØS-land.


Publisert 19.05.2020

Krav til alle om planer for smittevernforsvarlig drift

Regjeringen har bestemt at alle reiselivsbedrifter som har aktivitet på Svalbard må utarbeide egne, konkrete planer for hvordan de skal drive smittevernforsvarlig før de kan starte aktivitet og ta imot gjester etter 1. juni. Planene skal bygge på veilederen som er utarbeidet av Visit Svalbard og som ligger til godkjenning i hos de sentrale helsemyndighetene.


Publisert 15.05.2020

Ordning med tilskudd til hjemreise fra Svalbard for borgere utenfor EU/EØS

Justis- og beredskapsdepartementet utreder nå en løsning for tidsbegrenset støtte til hjemreise for utenlandske arbeidstakere i Longyearbyen som er uten inntekt og midler til å reise tilbake til sitt hjemland, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland i en pressemelding.


Publisert 15.05.2020

Opphever karantene for fastboende i dag

Sysselmannen opphever hjemmekarantenen for fastboende på Svalbard fra i dag klokken 18.00. I tråd med regjeringens føringer vil Sysselmannen åpne for fritidsreisende til Svalbard fra 1. juni 2020.


Publisert 08.05.2020

Hjemmekarantene i 10 dager

Sysselmannen justerer varigheten på hjemmekarantene for tilreisende til Svalbard fra 14 til 10 dager. Dette er i tråd med nye nasjonale retningslinjer.


Publisert 08.05.2020

Avlyser årets strandryddetokt

På grunn av korona-situasjonen avlyser Sysselmannen årets strandryddetokt. Alle deltakerne får tilbud om å få bli med på ryddetokt neste sommer.