Publisert 03.08.2020

MS Spitsbergen går direkte til fastlandet

MS Spitsbergen vil ikke legge til kai i Longyearbyen tirsdag morgen for å slippe i land passasjerene, som opprinnelig planlagt. Skipet vil isteden seile direkte til fastlandet. Årsaken er usikkerheten rundt smittesituasjonen. Alle ombord skal testes for Covid-19.


Publisert 03.08.2020

Fjerner selspekk

Sysselmannen vil nå fjerne selspekk og deler av selskrotter som henger rundt omkring i og i utkanten av Longyearbyen. Årsaken er faren for at spekket skal tiltrekke seg isbjørn. Tåke gjør situasjonen ekstra krevende. Senest i helgen var en isbjørnbinne med unge i nærheten av byen. Sysselmannen oppfordrer folk til å ikke oppbevare mat og matavfall utendørs.


Publisert 03.08.2020

Veien til Gruve 7 er stengt

Veien til Gruve 7 er stengt for alminnelig ferdsel ovenfor hundegården til Basecamp. Årsaken er at vannet fra Gruve 7 nå blir ledet i en bekk som går ned fra fjellet og ut i Bolterdalselven.


Publisert 02.08.2020

Får slippe i land i Longyearbyen

De to personene på Svalbard som hadde vært ombord i MS Roald Amundsen og som nå befinner seg på en hytte på vestsiden av Spitsbergen, viser søndag fortsatt ikke tegn til koronasmitte. De ble testet for Covid-19-smitte lørdag. Testen var negativ. - De ti personene på seilbåten som hadde kontakt med de to på hytta, får derfor slippe i land i Longyearbyen nå, sier assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl. De to personene på hytta skal rutinemessig testes på nytt mandag.


Publisert 01.08.2020

Negativ test – testes på nytt mandag

De to personene på Svalbard som hadde vært ombord i MS Roald Amundsen, testet i første omgang negativt for Covid-19-smitte. – De monitoreres nå videre fram til en ny test rutinemessig skal tas mandag, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl.


Publisert 01.08.2020

Tester to for Covid-19-smitte

To personer på Svalbard skal rutinemessig testes for Covid-19-smitte etter at de har vært ombord på Hurtigrutens MS Roald Amundsen. – De to befinner seg nå på en hytte på Spitsbergen og skal ikke ha vært i noen av bosettingene på Svalbard etter at de var ombord på MS Roald Amundsen denne uken, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl.


Publisert 22.07.2020

Starter fjerning av Northguider

I forbindelse med at det skal gjøres et nytt forsøk på å fjerne Northguider, er det innført midlertidig ferdselsforbud i området rundt den havarerte tråleren.


Publisert 22.07.2020

Høring av forslag til utredningsprogram for Svalbard satelittstasjon på Platåberget

Sysselmannen har mottatt forslag til utredningsprogram for utvidelse av Svalbard satelittstasjon (SvalSat) på Platåberget. Forslaget sendes nå ut på høring. Høringsfristen er 21. September 2020.


Publisert 20.07.2020

Minner om smittevernregler

Sysselmannen minner om viktigheten av at alle følger smitteverntiltak for å forbygge og unngå spredning av Covid-19. Husk god håndhygiene, hold avstand, unngå store forsamlinger og hold deg inne hvis du er syk.


Publisert 29.06.2020

Bøter for Hinlopen-forliset

Etter ordre fra Statsadvokaten i Troms og Finnmark er rederiet til «Northguider» ilagt et forelegg på 300.000 kroner. Kapteinen på fartøyet er ilagt et forelegg på 35.000 kroner.