Publisert 01.09.2020

Karantene skal gjennomføres på fastlandet

Sysselmannen minner om reglene for karantene etter reise til utlandet. Alle som ankommer Norge fra utlandet (med unntak av spesifiserte områder i Europa med tilstrekkelig lav smittespredning) skal oppholde seg i karantene i 10 døgn etter ankomst til Norge. Dersom man er omfattet av karanteneplikt kan man ikke reise videre til Svalbard før etter utløpet av karanteneperioden. Denne hovedregelen gjelder for alle som ønsker å reise til Svalbard, også for fastboende.

 


Publisert 28.08.2020

Isbjørnen er identifisert

Isbjørnen som angrep og drepte Johan Jacobus Kootte på campingplassen utenfor Longyearbyen i natt er den samme bjørnen som ble jaget bort fra Hiorthhamn tidligere denne uka. Det bekrefter isbjørnforsker Jon Aars ved Norsk Polarinstitutt.


Publisert 28.08.2020

Nederlandsk statsborger drept av isbjørn

Det var den nederlandske statsborgeren Johan Jacobus Kootte (38) som ble drept av en isbjørn på campingplassen utenfor Longyearbyen i natt. Han lå i teltet sitt da han ble angrepet av bjørnen. Pårørende er varslet.


Publisert 28.08.2020

- En tragisk hendelse

- Dette er først og fremst en tragisk hendelse. Men det er også en sterk påminnelse om at vi befinner oss i isbjørnland og må ta forholdsreglene for å sikre oss, sier assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl.


Publisert 28.08.2020

Utenlandsk statsborger drept av isbjørn

Det er en utenlandsk statsborger som ble drept av en isbjørn på campingplassen utenfor Longyearbyen i natt. Det er satt i gang varsling av pårørende.


Publisert 28.08.2020

Mann drept av isbjørn

En mann er omkommet etter å ha blitt angrepet av en isbjørn ved campingplassen utenfor Longyearbyen i natt. Isbjørnen ble skutt og drept.


Publisert 25.08.2020

To nye isbjørner

I løpet av natten er det observert to nye isbjørner i nærheten av Longyearbyen. Den ene bjørnen befinner seg ved Tenoren på nordsiden av Adventdalen. Den andre ble oppdaget ved noen hytter på Revneset i natt. Den befinner seg nå på Hiorthhamn.


Publisert 24.08.2020

Flytter isbjørnbinna og ungen

Sysselmannen har besluttet å flytte isbjørnbinna og ungen hennes fra Hiorthhamn-området. Bjørnene er immobilisert og blir nå fløyet til nordsiden av Isfjorden.


Publisert 14.08.2020

Kontroller ved skolestart

Onsdag 19. august er det skolestart i Longyearbyen. Sysselmannen oppfordrer alle bilister om å være særlig aktpågivende og hensynsfulle i trafikken i tiden framover. – Vi vil gjennomføre kontroller og være ekstra synlige i trafikkbildet rundt skolestart, sier sysselmannsoverbetjent Bjørn Gunnar Pedersen.


Publisert 14.08.2020

Oppsyn under reinsdyrjakta

Når reinsdyrjakta starter natt til lørdag 15. august, vil Sysselmannen være ute på oppsyn i de enkelte jaktterrengene. – Vi kommer til å ha oppsyn i perioder fram til jakta slutter 20. september, og opplyser naturforvalter Ingvild Øyjordet. Hun minner om at alle jegere må ha med seg bevis på godkjent skyteprøve, våpenkort og jaktkort.