Publisert 08.05.2020

Kulturminner i Svea er registrert

Sysselmannens rapport om kulturminneregistreringen i Svea er nå ferdig.


Publisert 07.05.2020

Arbeider med konkret dato for begrenset åpning av reiselivet

Det arbeides nå med å sette en konkret dato for når reiselivet på Svalbard igjen kan ta imot turister fra det norske fastlandet og for når karantenen for tilreisende til Svalbard kan oppheves. - Reiselivsbransjen på Svalbard har fått ansvaret for å utarbeide veiledere og konkete planer for hvordan de skal drive på en smittevernfaglig forsvarlig måte, sier sysselmann Kjerstin Askholt.


Publisert 06.05.2020

Henlegger sak om helikopterulykken

Troms og Finnmark statsadvokatembeter har henlagt saken mot både fartøysjef, styrmann, eiere av helikopteret og leier/operatør av det russiske helikopteret som havarerte utenfor Heerodden 26. oktober 2017. 


Publisert 30.04.2020

Sysselmannen forlenger vedtaket om karantene til 18. mai

Sysselmannen forlenger vedtaket om plikt til hjemmekarantene i 14 dager for alle som ankommer Svalbard via flyplass, havn eller på annen måte. Vedtaket gjelder i første omgang til 18. mai kl. 18.00. Hvis det er nødvendig, kan karanteneplikten bli forlenget etter denne datoen.


Publisert 17.04.2020

Sysselmannen forlenger vedtak om hjemmekarantene til 1. mai

Sysselmannen har besluttet å forlenge vedtaket om plikt til hjemmekarantene på 14 dager for alle som ankommer Svalbard via flyplass, havn eller på annen måte. Vedtaket gjelder i første omgang for hele Svalbard til 1. mai kl. 18.00. Hvis det er nødvendig, kan karanteneplikten bli forlenget etter denne datoen.


Publisert 14.04.2020

Fortsatt plikt til hjemmekarantene

Sysselmannen minner om at alle som ankommer Svalbard via flyplass, havn eller på annen måte, har plikt til å være i hjemmekarantene i 14 dager. Vedtaket kan bli forlenget etter fredag 17. april. Beslutning om dette vil ikke bli tatt før mot slutten av uken. Ut fra nasjonale reiseråd og fordi alle tilreisende må i hjemmekarantene ved ankomst Svalbard, frarådes turister og andre reisende uten nødvendig årsak å reise til Svalbard inntil videre.


Publisert 08.04.2020

Forlenger karanteneplikten til 17. april

Sysselmannen forlenger plikten til hjemmekarantene på 14 dager for alle som ankommer Svalbard via flyplass, havn eller på annen måte. Vedtaket gjelder for hele Svalbard til 17. april. Hvis det er nødvendig, kan karanteneplikten bli forlenget etter denne datoen. Det er mulig å få unntak fra karanteneplikten.


Publisert 04.04.2020

Spørsmål og svar om korona fra folkemøtet

Spørsmål og svar om korona på Svalbard fra det digitale folkemøtet på kulturhuset torsdag 2. april er nå lagt ut på hjemmesidene til Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen på Svalbard.


Publisert 02.04.2020

Delplan for nytt deponi i Barentsburg

Formålet med delplanarbeidet er å legge til rette for sikker deponering av avgangsmasser og slagg fra gruvedriften i Barentsburg. Det er i henhold til svalbardmiljøloven § 59 utarbeidet en særskilt konsekvensutredning for deponiet. Trust Arktikugol, som er planansvarlig i Barentsburg, har engasjert LPO arkitekter til å utarbeide planen. Innspill til planforslaget sendes til nord@lpo.no innen 7. mai 2020. Les mer 

 


Publisert 02.04.2020

LL har åpnet for søknad om tidsbegrenset tilskuddsordning

Longyearbyen lokalstyre har i dag åpnet for å søke om støtte fra  tilskuddsordningen for utenlandske arbeidstakere i Longyearbyen.