Publisert 20.03.2020

Hjemmekarantene for alle som kommer til Svalbard

Sysselmannen har besluttet at alle tilreisende til Svalbard som ankommer Ny-Ålesund, Barentsburg, Pyramiden, Svea og Hornsund ilegges hjemmekarantene i 7 dager etter ankomst. Longyearbyen lokalstyre har tidligere besluttet at alle som kommer til Longyearbyen skal ilegges hjemmekarantene.


Publisert 19.03.2020

Høring - deponi for forurensede masser og avfall i Longyearbyen

Sysselmannen sender på høring forhåndsmelding med forslag til utredningsprogram - deponi for  forurensede masser og avfall i Longyearbyen. Høringsfristen er 29. april 2020. Se mer informasjon her.


Publisert 19.03.2020

Unntak fra bortvisningsforskriften

Utenlandske statsborgere som har fast bosted på Svalbard, kan passere det norske fastlandet når de er på gjennomreise fra utlandet til Svalbard.


Publisert 18.03.2020

Søknad om unntak fra karanteneplikt i Longyearbyen

Det kan søkes om at samfunnskritisk nøkkelpersonell unntas fra kravet om hjemmekarantene i 14 dager etter ankomst til Longyearbyen. Unntaket gjelder kun når dette er strengt nødvendig for å opprettholde forsvarlig drift av kritiske samfunnsfunksjoner. I tillegg til dette kan det gis unntak for personer som har sittet i hjemmekarantene i 14 dager på fastlandet. Utover dette gis det ingen unntak fra disse bestemmelsene. Søknad sendes Longyearbyen lokalstyre. Se mer informasjon på hjemmesidene til Longyearbyen lokalstyre. 


Publisert 18.03.2020

Innfører hjemmekarantene etter reise fra fastlandet

Longyearbyen lokalstyre har besluttet at alle som ankommer Longyearbyen etter reise fra fastlandet ilegges hjemmekarantene i 14 dager etter ankomst. Vedtaket gjelder fra 18. mars 2020 kl. 06.00, og med tilbakevirkende kraft til 13. mars 2020 kl. 06.00. Vedtaket gjelder til 27. mars 2020 kl. 18.00. Spørsmål om vedtaket om hjemmkarantene på Svalbard må rettes til Longyearbyen lokalstyre.


Publisert 17.03.2020

Hvis du planlegger å dra ut på tur

Sysselmannen ber om at man også på Svalbard tar hensyn til rådene som er gitt fra Hovedredningssentralen om at man ikke legger ut på turer som har risiko for å utløse redningsaksjoner.


Publisert 17.03.2020

Korona og reise til Svalbard

På bakgrunn av mange spørsmål om reiser til Svalbard og stadig endrede retningslinjer og reiseråd fra norske myndigheter, ber Sysselmannen om at hver enkelt gjør seg kjent med gjeldende regelverk og tar sine beslutninger i tråd med dette. Norske helsemyndigheter oppfordrer folk til å unngå fritidsreiser. Vi oppfordrer folk til å følge helsemyndighetenes råd om koronasmitte. 


Publisert 16.03.2020

Bruk av snøskuter i nasjonalparkene Sør-Spitsbergen, Forlandet og Nordvest-Spitsbergen

Vi minner om at bruk av snøskuter i nasjonalparkene Sør-Spitsbergen, Forlandet og Nordvest-Spitsbergen i utgangspunktet er forbudt.

Sysselmannen kan gi tillatelse til fastboende etter omsøkte ruter, jamfør verneforskriftens § 11 bokstav c. Det må påregnes noen dagers behandlingstid. Det må sendes inn en søknad for hver tur som planlegges, og det skal rapporteres i etterkant. Søknaden gjelder også som turmelding for omsøkte tur, jamfør turistforskriften § 8 femte ledd.


Publisert 14.03.2020

Karantene på fastlandet

Personer som ankommer Norge fra andre steder enn Sverige og Finland skal i karantene på fastlandet.


Publisert 13.03.2020

Midlertidig endring av motorferdselforskriften § 8 – ferdselsrestriksjoner på fjordis

Sysselmannen har som de to forestående år besluttet å gjøre en midlertidig endring i motorferdselforskriften § 8 jf. forskriften § 10. Den midlertidige endringen omfatter ferdsel på sjøisen i Billefjorden, Tempelfjorden og Van Mijenfjorden.