Publisert 17.12.2020

Når du observerer isbjørn i eller i nærheten av Longyearbyen

I samarbeid med Norsk Polarinstitutt, Longyearbyen lokalstyre og Arctic Safety Centre har Sysselmannen laget varslingskort med informasjon om hva du skal gjøre hvis du ser isbjørn i eller i nærheten av bosettingen. 


Publisert 07.12.2020

Private sammenkomster på Svalbard

Husk at de nasjonale anbefalingene for antall deltakere på private sammenkomster også gjelder på Svalbard. I private hjem eller hytter er det ikke anbefalt å samle flere enn 5 gjester i tillegg til husstandsmedlemmene. Longyearbyen lokalstyre, Longyearbyen sykehus og Sysselmannen oppfordrer sterkt folk om å følge anbefalingene.


Publisert 07.12.2020

Avskiltet fem kjøretøy

Sysselmannen avskiltet fem kjøretøy under en kontroll lørdag kveld og natt. – Dette er kjøretøy som av ulike årsaker er begjært avskiltet av Statens vegvesen, sier sysselmannsførstebetjent Magnar Silseth.


Publisert 07.12.2020

Pilot blendet av bil

Sysselmannen og Avinor Svalbard lufthavn ber om at biler som kjører ved flyplassen og rullebanen dimmer lysene. - Vi hadde et tilfelle søndag hvor flyet som kom inn for landing ble blendet av kraftige lys på en bil som var på vei utover mot Bjørndalen, opplyser sysselmannførstebetjent Håkon Toresen. 


Publisert 07.12.2020

Sysselmannen forlenger med Polarsyssel

Sysselmannen på Svalbard forlenger kontrakten for Polarsyssel med tre nye år.


Publisert 04.12.2020

Opptak av digitalt folkemøte 2. desember

Opptak fra folkemøtet om redning, beredskap, sikringstiltak, evakuering og isbjørn 2. desember 2020 og spørsmål og svar fra møtet er nå tilgjengelig.


Publisert 04.12.2020

Digitalt folkemøte om redning, beredskap, sikringstiltak og evakuering

Longyearbyen lokalstyre, Sysselmannen på Svalbard og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) inviterer til digitalt folkemøte onsdag 2. desember kl. 18.00. Tema for møtet: Å leve med naturfarer.


Publisert 30.11.2020

Helikopterinspeksjon av breer

Sysselmannen har i løpet av oktober fløyet med helikopter over breområder der det er mye ferdsel spesielt vinterstid. Felles for flere breer er at de ser ut til å «slippe» fjellsidene, og mange brede og langsgående sprekker dannes.  Årsakene kan være flere, men oppvarming og at smelting påvirker bratthetsgraden er noen av dem. 


Publisert 30.11.2020

Nasjonale ID-kort fra i dag

Fra mandag 30. november kan norske statsborgere søke om nasjonalt ID-kort. 


Publisert 24.11.2020

Isbjørnsak henlagt

Sysselmannen har henlagt saken der en isbjørn døde i forbindelse med merking i begynnelsen av september i år. Bjørnen døde mest sannsynlig av drukning, viser obduksjonsrapporten.