Publisert 26.03.2021

Massevaksinering i Longyearbyen etter påske

Etter påske begynner Longyearbyen sykehus med massevaksinering av Longyearbyens innbyggere over 45 år og de i alderen 18-75 år med underliggende sykdommer (se liste nederst).


Publisert 26.03.2021

Evakuerer i Nybyen

Basert på snøskredfaglige vurderinger fra Skred AS og værprognosene har Sysselmannen besluttet å evakuere bygningene på oversiden av veien i Nybyen. Det blir innført oppholds- og ferdselsforbud i området. Evakueringen må være gjennomført innen klokken 08.00 lørdag morgen. Sysselmannen innfører også oppholds- og ferdselsforbud i et område på oversiden av bebyggelsen i Lia. Se kart i lenke til høyre.


Publisert 25.03.2021

Mange samøvelser i vinter

Sysselmannen har i samarbeid med Lufttransport gjennomført flere øvelser i vinter. - Samtrening med turoperatører og andre som er ute i felt er god trening, bidrar til en bedre samhandling og gir en felles situasjonsforståelse, sier sysselmannsoverbetjent Bjørn Pedersen. 


Publisert 24.03.2021

Covid-test hos Dr. Dropin - korreksjon av informasjon

Det ligger informasjon på nettsidene til Dr. Dropin om at fastboende på Svalbard får gratis Covid-test hos Dr. Dropin. Bostedsbevis som dokumenterer at man er fastboende på Svalbard, utstedes av Svalbard skattekontor - ikke av Sysselmannen, som ikke har dette registeret. Henvendelser om bostedsbevis kan rettes til skattekontoret i Longyearbyen på epost svalbard@skatteetaten.no. Sysselmannen jobber for å få rettet informasjonen hos Dr. Dropin.


Publisert 23.03.2021

Høring - Nordenskiøld Land nasjonalpark

Sysselmannen har mottatt 37 uttalelser til forslaget om utvidelse av Nordenskiøld Land nasjonalpark. 13 av disse er fra lokale lag, foreninger og næringsaktører og 11 fra privatpersoner. Høringen ble avsluttet 15. mars. Se alle høringsuttalelsene her.


Publisert 22.03.2021

Svalbard får moderna-vaksinen

Det er den sårbare beredskapen på Svalbard som er bakgrunnen for at befolkningen her er prioritert når det gjelder vaksine. Det er moderna-vaksinen som vil bli benyttet. - Vi oppfordrer alle til å benytte seg av tilbudet om vaksinering. Det er viktig for at effekten skal bli så god som mulig, sier sysselmannen Kjerstin Askholt.


Publisert 22.03.2021

En bilist blåste rødt

En person blåste rødt da Sysselmannen hadde promillekontroll i Longyearbyen søndag morgen. Fire bilister ble kontrollert.


Publisert 19.03.2021

Vaksinerer fastboende på Svalbard

Regjeringen vil prioritere forsyning av tilstrekkelig vaksinedoser til å vaksinere fastboende på Svalbard. I første omgang vil vaksine tilbys alle over 45 år, skriver regjeringen i en pressemelding.


Publisert 18.03.2021

Ingen hadde promille

Lørdag morgen fra klokken 07.00 til 09.30 gjennomførte Sysselmannen en promillekontroll i Longyearbyen. Førere av til sammen 20 kjøretøy, både personbiler og tyngre kjøretøy, ble kontrollert. Ingen hadde promille.


Publisert 17.03.2021

Vaksinerer nye i neste uke

Personer i Longyyearbyen fra og med 18 år til og med 64 år som har alvorlige underliggende sykdommer får tilbud om vaksine i uke 12. Les mer om hvilke sykdommer dette er her. Sykehuset ber de som er aktuelle om å ta kontakt på telefon 79 02 42 00.