Publisert 10.04.2021

Tillater kjøring i skuterfritt område

På grunn av den store snøskredfaren tillater Sysselmannen kjøring med snøskuter fra Reindalen gjennom Tverrdalen og Bolterdalen fram til natt til mandag.


Publisert 10.04.2021

Ingen tatt av skredet

Sysselmannen har undersøkt skredområdet nedenfor Hiorthfjellet. Det er ikke noe som tyder på at noen er tatt av skredet. Det er heller ikke meldt om at noen er savnet. Det ser ut som om skredet er naturlig utløst.


Publisert 10.04.2021

Stort skred fra Hiorthfjellet

Det har gått et stort snøskred i fjellsiden fra Sneheim i Hiorthfjellet. Skredet har gått gjennom skuterløypa til Linken og ned mot hyttene. Sysselmannen undersøker området med skuterpatruljer og helikopter. Vi ber folk om å ikke oppsøke området.


Publisert 09.04.2021

Store skavler kan falle ned - evakuerer i Nybyen inntil videre

Basert på snøskredfaglige vurderinger fra Skred AS og NVE har Sysselmannen besluttet å evakuere bygningene på oversiden av veien i Nybyen inntil videre. Evakueringen må være gjennomført innen klokken 18.00 fredag. Det blir samtidig innført oppholds- og ferdselsforbud i området.


Publisert 09.04.2021

Lars Fause blir ny sysselmann/-mester

Regjeringen har i statsråd i dag utpekt førstestatsadvokat Lars Fause som ny sysselmann på Svalbard. Fra 1. juli blir stillingstittelen endret til sysselmester, mens navnet på virksomheten endres til Sysselmesteren på Svalbard.


Publisert 06.04.2021

Stor skredfare – skred i Ottofjellet

Det er nå skredfaregrad 4 – stor – på Nordenskiøld Land. Sysselmannen har nettopp fått melding om et skred i Ottofjellet, cirka 15 kilometer nordøst for Longyearbyen. Ingen er tatt av skredet.


Publisert 05.04.2021

Stort skred ved Barentsburg

Det har gått et stort skred i fjellsiden ved Barentsburg. Ingen er tatt av skredet.


Publisert 05.04.2021

Opphever evakueringen i Nybyen

Basert på snøskredfaglige råd fra Skred AS og værprognosene opphever Sysselmannen evakueringen i Nybyen og ferdsels- og oppholdsforbudet med umiddelbar virkning. Veien fra Longyearbyen skole til Nybyen blir også åpnet igjen.


Publisert 04.04.2021

Redningsaksjon sør på Spitsbergen

Sysselmannens redningshelikopter har søndag kveld hentet fire skiløpere ved Isbukta sør på Spitsbergen.


Publisert 04.04.2021

Ny vurdering om evakueringen mandag ettermiddag

Sysselmannen skal sammen med Skred AS, NVE og Longyearbyen lokalstyre ha et møte kl. 14.00 mandag for å vurdere evakueringssituasjonen i Nybyen og de andre tiltakene som er vedtatt i forbindelse med skredsituasjonen i Longyearbyen.