Publisert 03.04.2021

Evakuerer i Nybyen fram til mandag formiddag

Basert på snøskredfaglige vurderinger fra Skred AS og værprognosene har Sysselmannen besluttet å evakuere bygningene på oversiden av veien i Nybyen i første omgang fram til mandag formiddag. Evakueringen må være gjennomført innen klokken 19.00 lørdag. Det blir samtidig innført oppholds- og ferdselsforbud på oversiden av all bebyggelse fra sørsiden av Spisshusene til sørenden av bebyggelsen i Nybyen. Se kart. Vei 100 på østsiden av Longyeardalen blir stengt fra Longyearbyen skole/det gamle sykehuset til krysset i Nybyen.


Publisert 03.04.2021

To redningsaksjoner til samme skifølge

Et skifølge som befinner seg ved Dronningpasset cirka 30 kilometer sørøst for Ny-Ålesund, måtte ved to anledninger - i natt og i dag morges - få bistand til å få hentet ut personer i følget.


Publisert 02.04.2021

Brøt covid-forskriften – ble returnert til fastlandet

En norsk statsborger som kom med fly til Longyearbyen fredag, ble sendt tilbake til fastlandet samme dag. Han hadde ikke gjennomført pålagt innreisekarantene på Gardermoen etter at han kom fra London torsdag. – Det er brudd på covid-forskriften, sier assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl.


Publisert 31.03.2021

Skred i Nybyen - nådde ikke bebyggelsen

Ved 14.30-tiden onsdag gikk det et skred fra Gruvefjellet ned mot Nybyen. Skredet nådde ikke bebyggelsen. Ingen er tatt av skredet. Basert på skredfaglige vurderinger fra Skred AS blir det ikke iverksatt evakuering eller oppholds- og ferdselsforbud i området.


Publisert 30.03.2021

Opphever evakueringen i Nybyen

Basert på snøskredfaglige råd fra Skred AS opphever Sysselmannen evakueringen og ferdsels- og oppholdsforbudet i Nybyen og ferdsels- og oppholdsforbudet i Lia fra klokken 11.00 tirsdag 30. mars.


Publisert 30.03.2021

Gratis covid-test for fastboende

Fastboende på Svalbard kan teste seg gratis på Gardermoen og i Tromsø sentrum før avreise til Svalbard. For å få gratis test, må man fremvise dokumentasjon på at man er registrert i befolkningsregisteret for Svalbard. Dokumentasjonen fås hos Svalbard skattekontor. Les mer om ordningen her.


Publisert 29.03.2021

Opprettholder evakueringen i Nybyen fram til tirsdag

Basert på snøskredfaglige vurderinger fra Skred AS har Sysselmannen besluttet å opprettholde evakueringen og ferdselsforbudet i Nybyen og oppholds- og ferdselsforbudet på oversiden av bebyggelsen i Lia. Evakueringen og oppholds- og ferdselsforbudet gjelder foreløpig fram til tirsdag.


Publisert 29.03.2021

Innspillsmøte om turistforskriften

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) og Justis- og beredskapsdepartementet (JD) arbeider for tiden med revidering av turistforskriften som gjelder på Svalbard. I den sammenheng vil det bli arrangert et digitalt møte 12. mai fra klokken 12.00 til 14.00 for å få innspill til det videre arbeidet.


Publisert 28.03.2021

Skred på nedsiden av Nybyen

Det har gått et større skred på nedsiden av Nybyen. Skredet har ikke nådd bebyggelsen, og det er ikke noe som tyder på at noen er tatt av skredet. Sysselmannen undersøker området. Vi minner om at det fortsatt er ferdsels- og oppholdsforbud i området.

Publisert 27.03.2021

Opprettholder evakueringen i Nybyen fram til mandag

Basert på snøskredfaglige vurderinger fra Skred AS og værprognosene har Sysselmannen besluttet å opprettholde evakueringen og ferdselsforbudet i Nybyen og oppholds- og ferdselsforbudet på oversiden av bebyggelsen i Lia. Evakueringen og oppholds- og ferdselsforbudet gjelder foreløpig fram til mandag. Da vil det bli gjort en ny vurdering.