Schengen-visum – sjekkliste for søknader fra Svalbard


Når du skal søke visum eller opphold i Norge, må du alltid levere inn en rekke dokumenter til politiet eller ambassaden. UDI har laget sjekklister som forklarer hvilke dokumenter du må levere inn som vedlegg til søknaden din. Endelig foreligger det også en egen sjekkliste for søknader fra Svalbard.

Publisert 18.07.2024

UDI har laget en felles sjekkliste for alle nasjonaliteter som søker visum fra Svalbard. Sjekklisten skal skrives ut og leveres med søknaden, og alle relevante dokumenter skal medbringes på søknadstidspunktet. Dokumentasjonskravet er avhengig av omstendigheter og formålet med reisen.

UDI har lagt inn et eget krav om dokumentasjon på tilknytning/bosted på Svalbard. Kan du dokumentere at du bor her og skal tilbake hit etter endt reise, vil vi vurdere om du kan få to eller flere innreiser på visumet ditt, mens turister/besøkende på korttidsopphold som hovedregel kun trenger en innreise i Schengen for å komme tilbake til sitt faste bosted.

Selve søknadsprosessen er uendret. Når du skal søke visum, må du sende oss en e-post for bestilling av time, der du oppgir navn og nasjonalitet. Vær tidlig ute med søknaden, men du kan tidligst søke 3 måneder før du skal reise.

Nødvendig dokumentasjon
Når du møter, må du ha med deg gyldig pass, ferdig utfylt søknadsskjema, sjekklisten og alle relevante dokumenter som kommer frem av denne. Ta kopi av alle originaldokumenter før du møter!

Vi gjør oppmerksom på at det er formålet med reisen som er avgjørende for hvilke dokumenter som skal leveres.

Behandlingstiden på Schengen-visum er opp til 14 dager, dersom alt av dokumentasjon er levert i henhold til sjekklister.

Sjekklisten er tilgjengelig på UDI’s nettsider: Checklist for visa applicants applying from Svalbard - UDI